Rimac представи хиперкар с мощност 1914 конски сили

Offnews Последна промяна на 03 юни 2021 в 13:18 5216 0

rimac_nevera_0044.0

Концептуалният модел на хърватската компания Rimac се превърна в готовия за масово производство хиперкар Nevera, който се ускорява от 0 до 100 км/ч само за 1,85 секунди. За да постигнат това специалистите на компанията са поставили по един електродвигател на всяко колело на този електромобил. В крайна сметка общата мощност достига 1,4 мегавата, което е аналогично на 1914 конски сили. Максималната скорост на този супер автомобил е 415 км/ч. Цената е 7-цифрена.

Компанията заяви пред медиите, че през последните три години е работила върху подобряването на охладителната система на акумулаторния блок. За да може водачът да управлява подобен електромобил, Rimac е разработил нов тип система на 4х4 задвижване с автоматично разпределяне на въртящия момент, която поддържа стабилността и регулира теглителната сила. Използва се специализиран софтуер, който може да извършва над 100 сложни изчисления в секунда.

Спирачната система на това чудовище също е специална. Nevera е в състояние динамично да коригира баланса на спирачното усилие между фрикционните спирачки и рекуперативното забавяне на електромобила.

Освен това, компанията предлага софтуер, който изпълнява ролята на инструктор и се базира на алгоритми с елементи на изкуствен интелект. Тази система включва 13 камери, 12 ултразвукови сензора и 6 радара.

Rimac сподели, че ще бъдат произведени само 150 броя на суперкара Nevera, като всеки екземпляр ще струва около 2,4 милиона щ. долара.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !