Renault представи електромобила Mobilize Limo с мощност 150 конски сили и пробег 450 километра

Offnews Последна промяна на 29 август 2021 в 17:06 587 0

Mobilize Limo 2

Френският автомобилен производител Renault представи електромобила Mobilize Limo, специално създаден, за да бъде използван като услуга. Считано от втората половина на 2022 година този електрически автомобил ще се предлага във вид на абонамент, под наем и други подобни.

Електрическият седан Mobilize Limo е проектиран от съвместното предприятие, образувано от Renault Group и Jiangling Motors Group Co., Ltd (JMCG) през 2018 година. Габаритните размери на електромобила са 4,67 метра дължина, 1,83 метра ширина и 1,47 метра височина, което го приближава до автомобилите от D сегмента.

Mobilize Limo е оборудван с електрически двигател с мощност 110 KW (150 конски сили) и въртящ момент 220 нютон-метра. Той се ускорява от 0 до 100 км/ч за 9,6 секунди, а неговата максимална скорост е 140 км/ч. Предвидени са три режима за задвижване: Eco, Normal и Sport. Рекуперативните спирачки също имат три режима за интензивност на спирането. В зависимост от пазара се предлага зимния комплект Winter Pack, който има подгряване на седалките и на волана.

https://youtu.be/bIvWcvtGHrg

Новият електромобил е оборудван с литий-йонен акумулаторен блок с водно охлаждане и капацитет 60 киловатчаса, който осигурява пробег от приблизително 450 км според WLTP цикъла. За зареждането на Mobilize Limo могат да се използват почти всички по-разпространени зарядни устройства с променлив и постоянен ток, включително и общодостъпните терминали, както и различните домашни зарядни устройства. Предвиден е и режим за експресно зареждане при който след четири часа електромобилът е готов да измине 250 км.

Цените на различните конфигурации и техните месечни абонаменти засега не са обявени.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !