Поради недостига на чипове Ford и GM започнаха да сглобяват пикапи без някои устройства

Offnews Последна промяна на 21 март 2021 в 11:41 6201 0

GM builds pickups without fuel economy modules due to chip shortage

Ford и General Motors започнаха да представят на пазара автомобили, в които липсват редица опции и устройства, поради невиждания дефицит на полупроводниковия пазар. Допълнителните компоненти ще бъдат поставени в тези автомобили, когато недостигът на чипове намалее и се появи подобна възможност.

От полупроводниковия дефицит пострадаха пикапите от серия F-150, както и кросоувърите Edge. Партиди от хиляди автомобили престояват в складовете и очакват появата на вече поръчаните и необходими електронни компоненти. Ford заяви, че очаква намаление на печалбата с немалките 1-2,5 милиарда щ. долара в рамките на тази финансова година.

Освен това, някои пикапи на GM до края на това лято ще се продават без модула за управление разхода на гориво, а това ще ги направи много по-малко икономични. Засегнати са леките пикапи Chevrolet Silverado и GMC Sierra от 2021 година, които са оборудвани с 5,3-литровия двигател EcoTec3 V8 и автоматична скоростна кутия с шест или осем предавки.

В началото на годината почти всички световни производители на автомобили се сблъскаха с мащабен недостиг на полупроводникови компоненти. Nissan, Honda и Ford се принудиха да намалят обемите на произвежданите от тях автомобили и да затворят някои заводи. Така например, Ford спря работата на своето предприятие за производството на SUV в Кентъки. От друга страна, General Motors в началото на годината заяви, че този дефицит не я е засегнал, но сега също започна да намалява своето производство.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !