По време на китайско светлинно шоу десетки дронове паднаха на земята

Offnews Последна промяна на 05 октомври 2021 в 17:59 425 0

China

По време на голямо светлинно шоу в китайския град Чжънчжоу десетки дронове се повредиха и започнаха да падат на земята върху намиращите се там зрители и минувачи. Шоуто бе наблюдавано от около 5000 души, като пострадали няма.

В самото шоу взеха участие около 200 безпилотни летателни апарата. Те образуваха името на търговския център, над който се провеждаше събитието. На заснетите многобройни видеа се вижда как дроновете започват да се снижават, привличайки вниманието на зрителите. Когато хората разбират, че дроновете всъщност падат, по улиците настъпва паника.

https://youtu.be/StxRZT96rww

Според информацията на очевидците, дроновете са започнали да се врязват в дърветата, сградите и автомобилите. Някой от тях са отлетели далеч от мястото на провеждане на шоуто. Служителите на търговските центрове и близките заведения са поканили хората вътре, за да се скрият от падащите неуправляеми безпилотни летателни апарати.

https://twitter.com/pitdesi/status/1445119043199913990

Засега не се съобщава каква е причината за случилото се. Организаторите на това събитие съобщиха, че падането на дроновете навярно се дължи на грешки в работата на управляващата система. Разпространиха се и слухове, че работата на безпилотните апарати е нарушена от конкурентна компания, която не е била класирана да представя същото шоу.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !