По случай 100-годишнината на Комунистическата партия Китай е променил локалния климат

Offnews Последна промяна на 07 декември 2021 в 09:00 233 0

60dd6e488ef33

Университетът Синхуа в Пекин съобщи, че това лято Китай успешно е успял да модифицира локалния климат преди провеждането на важния за страната политически празник - 100-годишнината на комунистическата партия. Проведена е специализирана операция по образуването на дъждовни облаци, което е довело до изчистване на небето и рязко понижаване на замърсяването на въздуха в столицата.

Китай дава милиарди долари за манипулиране на локалния климат. Тези значителни финансови средства се изразходват както за защита на селскостопанските посеви и култури, така и за подобряване качеството на въздуха по време на важни събития.

На първи юли тази година във всички региони около Пекин е спряна работата на заводите, замърсяващи околната среда. Но твърде слабият вятър не е могъл да разсее смога. Ето защо неголеми ракети са изхвърлили над Пекин малки частици сребърен йодид, около които са се образували капки и е завалял дъжд.

В резултат от действието на този изкуствен дъжд нивото на замърсяване на въздуха в Пекин е намаляло с над две трети и според стандартите на Световната здравна организация качеството на въздуха от "умерено" е станало "добро".

Наскоро Държавният съвет на Китай реши до 2025 година да бъде изградена система за качествена промяна на локалния климат. Вече е одобрено изграждането на експериментална система, която да контролира климата на площ един и половина пъти по-голяма от площта на цяла Индия. Според китайските специалисти, след тестовете за модифициране на климата от 2019 година, градушки не са се образували, а при 70% от селскостопанските региони на Синдзян добивът от различните култури се е увеличил.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !