По следите на изгубеното време в България с Innovation Explorer 2024

10 години международен форум за иновации в България

OFFNews Последна промяна на 18 септември 2023 в 14:16 479 0

Innovation Explorer 2024

Снимка Innovation Starter

Innovation Explorer 2024

За десета поредна година в София ще се проведе ежегодният международен форум Innovation Explorer. Събитието е планирано за 22-ри февруари 2024 г. в зала “Джон Атанасов” на София Тех Парк. Очаква ви футуристична разходка по следите на изгубеното време в България и отсъстващите иновации в живота ни. Форумът за иновации ще разкаже три истории за прогреса в България: за минало незавършeно, настояще ненаправено и бъдеще неслучило се. За времето с което изоставаме от света и ни е все по-трудно да наваксаме.

Билетите с цена за ранна регистрация и запазени места са вече в продажба на сайта на организаторите: www.innovationexplorer.bg

Тазгодишният форум ще бъде във формат събитиен маратон - от 8:00 сутринта до 22:00 ч. вечерта. Предвидени са три сцени в една и съща зала: сцена на миналото (вляво), на настоящето (напред) и на бъдещето (вдясно).

Екип лектори от велики умове от цял свят като проф. Джефри Пфеффър Thomas D. Dee II, професор по организационно поведение към Висшето училище по бизнес на Станфордския университет; проф. Сохаил Инайатула, ръководител на катедрата на ЮНЕСКО за изучаване на бъдещето, IIUM, професор в университета Тамканг, редактор на списанието Journal of Futures Studies; Селин Каптана, инвеститор във фонда за дялов и рисков капитал 500 Emerging Europe; Дейвид Борн, Ръководител на Институт Роланд Бергер и мн. др. ще ни пренесат в света на най-развитите страни.

Голямата тема, скрита зад креативната идентичност, родена от екипа на агенция The Smarts, е за изоставането на България във всяка сфера на човешкия живот. Т. е., представете си какво ще стане, ако влакът София-Варна стига за 25 минути, как това ще се отрази на възможността ни за работа и почивка? Да, такива влакове, удобни, безопасни, модерни, които се движат с над 500 км. в час вече съществуват в Китай. Представете си какво ще стане, ако над градовете има защитни подвижни куполи срещу твърде яркото слънце лятото, както е в Сингапур? Представете си какво ще стане, ако всички автомобили, които се движат в града, са напълно безшумни, като тестовете, които се правят в Германия?

Сред най-важните теми в програмата за 2024 г. подобаващо място ще заеме тази за навлизането на изкуствения интелект и за пръв път в България ще видим на една сцена DeepMind, Antrophic и OpenAI. В панелните дискусии ще бъдат представени и темите за иновативни публични политики, иновативни институции, индустрии и професии на бъдещето и др.

Модератори на форума са известни журналисти, които с имената си пишат историята на качествената българска журналистика като Венелин Петков, Миролюба Бенатова, Емил Спахийски, Мариета Тодорова, Флора Стратиева и др.

Форумът се организира с генералната подкрепа на UniCredit Bulbank, Vivacom, Aurubis, Kaufland, Lukoil, Sap Labs Bulgaria, Българска фондова борса, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМПС) и с продуктовата подкрепа на Nestle и Coca-Cola Bulgaria.

Innovation Explorer 2024 е събитие напълно достъпно за хора с увреждания и с особена грижа към околната среда. За да се регистрирате за Innovation Explorer 2024, посетете уебсайта на организаторите тук: www.innovationexplorer.bg

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !