От 2030 година Германия забранява производството и продажбите на ДВГ автомобили

Offnews Последна промяна на 01 декември 2021 в 17:30 469 0

German Coalition Proposes a Combustion-Car Ban Without Saying So

Новата правителствена коалиция на Германия представи общ законопроект с най-радикалното решение на проблема за електрификация на транспорта сред всички страни от Европейския съюз. Според този проектозакон от 2030 година Германия напълно забранява производството и продажбата на бензинови и дизелови автомобили с двигатели с вътрешно горене.

В рамките на новия закон правителството възнамерява да създаде редица много изгодни стимули за производителите на електромобили и техните клиенти. Пълната реализация на тази инициатива означава, че към края на десетилетието на пътищата на Германия трябва да има не по-малко от 15 милиона електрически автомобила. Това е приблизително една четвърт от целия наличен към днешен ден автомобилен парк на страната.

В пакта, който вече бе публикуван от правителството на Германия се казва, че през следващите 8 години на територията на страната изцяло ще бъде прекратено производството и продажбата на ДВГ автомобили. Те ще бъдат заменени с екологични електромобили, които ще бъдат поддържани с най-различни субсидии. Така например, германските купувачи ще получат до 10200 щ. долара при закупуването на първия си електромобил, а правителството ще осигури на производителите допълнителни средства за изграждането на "зарядна инфраструктура от национално ниво".

Според статистиките, към днешен ден в Германия са регистрирани около 570 хиляди електромобила. Това е повече от страните в Европейския съюз, но е само 1% от целия автомобилен парк на държавата.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !