Осъденият ръководител на Samsung няма да може да работи директно за компанията

Offnews Последна промяна на 17 февруари 2021 в 13:04 6269 0

Ruling For Samsung Electronics Jay Y. Lee Bribery Case

Преди месец съдът на Сеул осъди вицепрезидента на Samsung Electronics и фактически ръководител на корпорацията Samsung Ли Дже-йон на две и половина години затвор по обвинения за подкуп.

Междувременно той реши да не обжалва и да излежи отредената присъда. Престоят му в затвора обаче представлява предизвикателство пред компанията поради високата му позиция.

Като част от присъдата Ли Дже-йон не може да бъде служител на Samsung. След излежаване на определеното време той ще трябва да поиска разрешение за повторното си назначаване.

Интересното е, че неговата позиция чисто формално е символична и той не е нает директно от компанията. Според законодателството в Корея при присвояване на средства в по-големи размери следва забрана за работа на служителя в съответната компания.

Престъплението на Ли попада именно в тази графа. Това означава, че той няма да може да бъде наеман директно от Samsung за срок от пет години след излежаване на присъдата.

Дори след този период това би подлежало на одобрение от министъра на правосъдието при положение, че бъде подадена молба за това. Ли напусна борда на директорите на Samsung през 2019 и оттогава работи без заплата.

 

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !