Офисите на Google ще останат затворени до есента

Offnews Последна промяна на 17 декември 2020 в 11:15 4433 0

entrepreneur-593371_640

Технологичният гигант Google съобщи, че няма да отвори офисите си до септември 2021 година. Компанията възнамерява да въведе "гъвкава работна седмица", когато присъствената работа бъде възобновена.

От служителите на Google ще се очаква да посещават офиса поне три дни седмично. Останалите дни от седмицата те ще могат да работят и от вкъщи.

Конкретният график ще бъде уточнен според нивото на разпространение на новия коронавирус във всяка страна. Гъвкавата работна седмица вероятно няма да се отнася за служители, работещи с клиенти на компанията.

Няма друга фирма с размерите на Google, която да е преминала към работен модел като този. От ръководството на технологичния гигант обясняват, че искат да проверят как гъвкавата работна седмица ще се отрази на работата.

"Изпробваме хипотезата дали гъвкав модел на работа ще доведе до по-голяма производителност, сътрудничество и благополучие", посочва главният изпълнителен директор на американския технолочен гигант - Сундар Пичаи.

Google вече търси по-гъвкави офиси, които да позволяват по-голяма дистанция между служителите. За да се сведат до минимум евентуалните рискове от заразяване, ще се въведат кабини за презентации, които могат да се ползват както в офиса, така и на открити пространства.

Това не е единствената голяма технологична компания, която позволява на служителите си да работят от разстояние. Twitter е дала разрешение на екипите си да работят от вкъщи за неопределен период от време. От Shopify също споделят, че повечето им служители ще работят дистанционно.

Google обаче бе сред първите компании, които призоваха служителите да работят от вкъщи заради пандемията. Тя може да е за пример на други фирми, които обмислят как работата в офиса да бъде възстановена.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !