Новите санкции срещу Русия ще са катастрофални за технологичния сектор

Offnews Последна промяна на 22 февруари 2022 в 17:35 558 0

RIAN_2586121.HR-pic905-895x505-14419

Едва ли някой се съмнява, че признаването на независимостта на Донецката и Луганската народни републики ще доведат до въвеждането на изключително строги санкции срещу Русия от страна на САЩ и Европейския съюз. Редица международни и руски анализатори са на мнение, че последствията от технологичните санкции могат да бъдат катастрофални за Руската Федерация.

Русия може да се окаже изцяло без потребителска електроника, ако срещу страната бъдат въведени технологични санкции. Освен обикновените потребители сериозно ще пострадат и предприятията, които произвеждат необходимата техника за търговски и държавни нужди.

Най-опасни могат да бъдат двустепенните санкции, при които се забранява вноса не само на продукцията на американските компании, но и техниката, в която са използвани американски и изобщо западни технологии. Тази техника банално няма с какво да бъде заменена и ще трябва да се търсят нови канали за вноса на различни прибори и електроника.

Експертите са уверени, че подобни ограничения могат да спрат работата на руските предприятия, произвеждащи битова техника и електроника. Телевизорите, хладилниците, пералните и още много други домакински уреди, които се произвеждат в Русия под брандовете Samsung, LG, Bosch, Siemens, Indesit, Xiaomi включват в себе си компоненти с американска интелектуална собственост. Това означава, че ако подобни санкции бъдат въведени, производството на всички тези уреди ще бъде спряно.

Това се отнася и за руските брандове, включително и производството на руските процесори Байкал и Елбрус. Те са изцяло проектирани от руски специалисти, но се произвеждат в заводите на Тайван, които също използват руски технологии.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !