Нови проблеми за Х след като Мъск „оказва натиск“ над изпълнителния директор

Стоян Ненов Последна промяна на 24 юни 2024 в 14:19 522 0

Нови проблеми за Х след като Мъск „оказва натиск“ над изпълнителния директор

Снимка Kelly Sikkema/Unsplash

Нови проблеми за Х след като Мъск „оказва натиск“ над изпълнителния директор

Илон Мъск „оказва натиск“ на изпълнителния директор на Х Линда Якарино, за да подобри финансовото представяне на компанията. Според източници на в. Financial Times, ситуацията води до нови проблеми в социалната мрежа.

Якарино вече е предприела нови промени в ръководството и „вътрешния си кръг“. Тя е уволнила своята „дясна ръка“ – ръководителя на бизнес операциите и комуникациите Джо Бенарох по-рано този месец. Той е бил виновникът и за проблемното пускане на новата политика на платформата за еротично съдържание. Оказва се, че не е уведомил ключови клиенти и рекламодатели преди влизането в сила на новите правила и те са разбрали заедно с всички останали.

Временно ролята на Бенарох се поема от Ник Пикълс, който е и ръководител на отдела за комуникация и работа с правителства и институции. Той ще управлява и глобалната комуникация поне докато бъде намерен нов директор. Пикълс е от малцината от оригиналния екип на Twitter, който работеше преди придобиването на компанията от Мъск. Смята се, че се ползва с доверието на Мъск и издигането му в X е изтъквано като потвърждение.

Според източниците на Financial Times, решението за освобождаването на Бенарох и Пикълс да получи повече отговорности, е следствие от напрежението между Якарино и Мъск. Мъск очаква от нея да намали разходите на компанията още повече, което включва не само съкращения, но и ограничаване на пътувания и други подобни дейности. Източник на Times твърди, че Якарино е все по-напрегната и притеснена, като е въвела и промени в начина на управление.

Един от тях е, че вече ще се обръща по-голямо внимание на резултатите и представянето на служителите. Мъск дори е довел свой дългогодишен експерт – Стив Дейвис, който е и изпълнителен директор на Boring Company. От април насам той преглежда финансовите архиви на Х и как тя оценява служителите и резултатите. Именно той препоръчва и още съкращения на тези, които не покриват определени цели. Според анализатори, това е и индикация, че Х все още не се справя добре с финансите и изпитва сериозни трудности.

Това ще е и втората подобна „визита“ на Дейвис в Х. Той направи същото и в края на 2022 г., като помогна на Мъск да свие разходите и предоговори някои от лицензионните споразумения на компанията. Според източниците на Times, Якарино е наясно с Дейвис и го вижда като заплаха за нейния авторитет. Не помага и фактът, че неговата съпруга работи в Х и ръководи стратегията на компанията за недвижимите ѝ имоти.

Все пак привидно всичко е наред в ръководството. По-рано този месец Мъск, Якарино и Пикълс са били на филмовия фестивал в Кан. Сред задачите им е било да установят контакти с различни представители на ентъртейнмънт индустрията, както и да убедят водещи рекламни агенции, че платформата на Х е безопасна и могат да рекламират всичките си клиенти в нея. Акцентирали са и над новите функции за таргетирани и видео реклами. Според източници от въпросните агенции обаче, те не са били особено ентусиазирани да работят с платформата.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !