Нови инвестиции за компанията Factorial Energy разработваща акумулаторни батерии с твърд електролит

Offnews Последна промяна на 03 декември 2021 в 17:07 191 0

EV-companies-Solid-State

Американската компания Factorial Energy, разработваща ново поколение акумулаторни батерии с твърд електролит, обяви, че е получила нови инвестиции от  Mercedes-Benz и Stellantis. Тези автомобилни производители възнамеряват съвместно с Factorial Energy да усъвършенстват вече създадените акумулаторни батерии с твърд електролит и да ги използват в акумулаторните блокове на своите електромобили. По подобен начин постъпиха Hyundai и Kia, които направиха значителни инвестиции във Factorial Energy в началото на месец ноември тази година.

Преди няколко седмици генералният директор на Factorial Energy официално заяви пред медиите, че специалистите на компанията са извършили пробив при акумулаторните батерии с твърд електролит за електромобили, благодарение на който техния пробег се увеличава с от 20 до 50%.

Фирмената технология FEST (Factorial Electrolyte System Technology), главната особеност на която е използването на специален твърд електролит, осигурява значително по безопасна и надеждна работа на захранващия елемент с голям капацитет при същата цена на литий-йонните батерии. Вече са произведени няколко малки партиди от новите захранващи елементи с капацитет 40 амперчаса, които работят при стайна температура. Друг положителен момент е, че производството на тези акумулатори може да се осъществява чрез несложна промяна на сега съществуващите поточни линии за производство на литий йонни-батерии.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !