Nissan през 2028 година започва продажбите на електромобили с батерии с твърд електролит

Offnews Последна промяна на 12 април 2022 в 15:13 442 0

Nissan

Първата експериментална поточна линия за производството на акумулаторни блокове от батерии с твърд електролит трябва да започне работа в Япония през 2024 година. През следващите няколко години Nissan възнамерява из основи да изучи веществата, конструкцията и технологичните процеси на акумулаторните батерии с твърд електролит, за да може през 2028 година да представи нов тип електрически автомобили на пазара.

Батериите с твърд електролит теоретично могат да станат отдавна търсената революционна технология за електрическия транспорт. Тяхната енергийна плътност е приблизително двойно по-голяма в сравнение със сегашните литий-йонни батерии, като едновременно с това времето на тяхното зареждане е значително по-малко. И още, тяхната цена е осезателно по-ниска, понеже при тяхното производство се използват по-евтини вещества и материали.

В края на миналата година Nissan представи своята дългосрочна програма Nissan Ambition 2030, в рамките на която в завода в Йокохама бе изградена експериментална поточна линия за производството на акумулатори с твърд електролит. Към 2024 година се очаква използваните технологии да бъдат усъвършенствани и към 2028 година да започне производството и продажбите на първите модели електромобили, в които се използват акумулаторни батерии с твърд електролит.

Nissan заяви пред медиите, че към 2028 година ще постигне цена на акумулираната енергия от 75 долара за киловатчас, а след това тя трябва да слезе до 68 долара за един киловатчас. Това са параметри, които са много близки до тези на бензиновите автомобили с ДВГ двигатели.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !