MINI стартира кампанията Recharged за превръщане на старите автомобили в електромобили

Offnews Последна промяна на 26 януари 2022 в 17:02 1720 0

Recharged

Британският автомобилен бранд MINI, който е дъщерно дружество на BMW, официално обяви стартирането на една много оригинална кампания с име Recharged. Тя дава възможност на собствениците на старите класически автомобили на бранда да надградят автомобила си до ниво на съвременен електромобил. За целта специалистите на компанията предлагат на собствениците на класиките да инсталират модерни електрически двигатели и, разбира се, акумулаторни блокове, които да ги задвижват вместо старите и твърде вредни за околната среда двигатели с вътрешно горене.

Според публикуваните официални данни производителят предлага на собствениците на класическите MINI да заменят конвенционалния двигател с вътрешно горене с електродвигател с мощност 122 конски сили. В същото време предлаганият акумулаторен блок осигурява на обновеното превозно средство възможност да измине до 160 километра с едно зареждане. Освен това обновеният електрически автомобил има едно важно предимство - осигурява достъп до така наречените "зелени зони" в големите европейски градове, докато на собствениците на двигатели с вътрешно горене съвсем скоро ще бъде забранен достъпа до тези зони.

Освен това, благодарение на електрическото задвижване обновените автомобили ще могат да се ускоряват от 0 до 100 км/ч за 9 секунди. Това не изглежда много впечатляващо, но да напомним, че става дума за стари ДВГ автомобили от рода на Mini Cooper S от 2000 година.

 

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !