Mercedes представи луксозния електромобил EQS с пробег 770 километра

Offnews Последна промяна на 16 април 2021 в 15:27 5453 0

EQS4

Mercedes-Benz официално представи своя електрически седан EQS, засега без да обявява цената. Германският електромобил разполага с мощен акумулаторен блок, огромен дисплей и много добър интериор.

Базовият модел EQS 450+ ще се предлага на американския пазар в две версии. Първата е оборудвана с електродвигател с мощност 245 kW или 329 конски сили и е поставен на задната ос. На когото това се стори малко, Mercedes предлага модела EQS 580 4Matic с допълнителен двигател на предната ос, който увеличава мощността до 380 kW или 516 конски сили.

Моделът 450+ се ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,5 секунди, а версията 580 - за 4,1 секунди. Максималната скорост и при двете модификации е софтуерно ограничена на 209 км/ч. В най-близко бъдеще Mercedes възнамерява да представи и спортен модел с мощност на електродвигателите 470 KW или 630 конски сили.

Използва се акумулаторен блок с капацитет 108 KWh, който осигурява пробег от 770 км с едно зареждане (според WLTP цикъла). Германската компания предлага и по-малък акумулаторен блок с капацитет 90 KWh. Mercedes гарантира, че и двата акумулаторни блока след 250 хиляди километра пробег запазват 70% от своя капацитет. Поддържат се всички нови технологии за бързо зареждане, като с тяхна помощ за 15 минути се добавя енергия за 300 километра пробег. Използва се изключително агресивна рекуперативна спирачна система, която работи в три режима.

Предното табло е всъщност един общ дисплей, модел MBUX Hyperscreen. В него е вградена камера, която намалява яркостта на дисплея, когато водачът отмести поглед от него. Извършва се мониторинг на качеството на въздуха и бордовият компютър препоръчва да се затворят прозорците, ако въздухът вътре е прекалено замърсен. В електромобила EQS са вградени 350 най-различни сензора.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !