Majestic създаде линк граф за картографиране връзките между сайтовете

Offnews Последна промяна на 20 декември 2020 в 16:23 4293 0

Majestic.com напоследък се наложи като един от най-популярните инструменти за анализ на уебсайтове в средите на SEO оптимизаторите и специалистите по дигитален маркетинг. Той предлага безплатни възможности за проверка на Trust Flow, Citation Flow и други показатели на сайтове, както и множество платени услуги.

А току що компанията представи и първия по рода си граф на линковете - своеобразна карта на непосредствената мрежа от уебсайтове, с които е свързана дадена страница в интернет (или даден URL адрес). Инструментът се нарича Link Graph и е насочен именно към специалисти по оптимизация на сайтове.

За незапознатите, SEO или Search Engine Optimization e набор от принципи и техники, които имат за цел да изведат даден уебсайт на по-предни позиции в Google и други онлайн търсачки. Това е раздел на дигиталния маркетинг и обхваща широк набор от дейности, включително onsite SEO - техники, свързани с оптимизиране кода на сайта, неговото съдържание и структура, както и линкбилдинг - изграждане на линкове от релевантни и качествени външни източници.

Показатели като Trust Flow, Citation Flow, Domain Authority и Page Authority имат важно значение за работата на SEO специалистите и именно тук е ролята на инструменти като Majestic.com.

Новият Link Graph инструмент пък може значително да подобри начина, по който виждаме и оценяваме мрежата от сайтове, свързани с линкове към даден уеб проект. Той може да спомогне да разберем колко близо е сайтът ни до т.нар. Мрежи от линкове, да проверим каква е автентичността на мрежата около потенциален домейн, който искаме да закупим и не на последно място - да проследим линковете на нашите конкуренти и да разберем кои от тях работят най-добре.

Чрез новия граф на линковете можем също да разберем кои вече изтрити връзки към нашия сайт са носили най-голяма добавена стойност. Освен това той позволява да видим картата на свързаните сайтове по различни начини. Link Graph вече е достъпен във всички платени планове на Majestic.

Оценяването на близостта на сайта ни до мрежи от линкове например може да се окаже от ключово значение за позицията на нашия проект в търсачките. Мрежите от линкове са навсякъде. Някои са безобидни и полезни - като например връзките към дъщерните дружества, намиращи се в сайта на голяма корпорация. Други обаче могат да бъдат изключително вредни за целите на SEO и дори да доведат до наказание от Google. Всички те могат лесно да станат видими с новия Link Graph.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !