Летящият мотоциклет Speeder може да развива скорост до 644 км/ч

Offnews Последна промяна на 31 януари 2022 в 11:23 411 0

JetPack Aviation speeds on with 2nd-gen flying motorcycle tests

Американската компания JetPack Aviation, известна най-вече със своята реактивна раница, обяви своя напредък в разработването на летящите мотоциклети Speeder Air Utility Vehicle. Вече са проведени първите тестове полети на прототипа P1.5, който вече е по-компактен и по-устойчив по време на полет в сравнение с по-ранната версия на това устройство. Компанията заяви, че ще може да изгради, успешно да тества и да получи разрешение за серийното производство на реактивен летящ мотоциклет, който може да развива скорост над 600 км/ч и с едно зареждане да измине до 1250 км.

Към днешен ден 70% от времето си компанията JetPack Aviation отделя именно на новия летящ мотоциклет. Причината е, че той се базира на същите технология като реактивната раница, но предлага много повече от гледна точка на безопасността, товароподемността, скоростта и далечината на полета. Компанията твърди, че в близко бъдеще Speeder ще предлага скорост от 644 км/ч при далечина на полета 1250 км.

Самата конструкция на мотоциклета напомня на обикновен дрон тип квадрокоптер, но с реактивни двигатели место витла. Самите двигатели са закрепени към корпуса с помощта на въртящи се шарнири и променят своето положение, когато мотоциклетът преминава от вертикално излитане към хоризонтален полет. Компанията демонстрира способността на Speeder да осъществява вертикално излитане, да набира височина и скорост, и да маневрира. Освен това, летящият мотоциклет може да остава неподвижно във въздуха благодарение на вградените лидари.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !