Коронавирусът принуди един от най-големите производители на кондензатори да ограничи производството

Offnews Последна промяна на 26 август 2021 в 16:39 215 0

Japan's Murata temporarily shuts key plant due to COVID cluster

Кризата, възникнала от COVID-19 пандемията засегна не само производството на сложните чипове, но и на пасивните електронни компоненти. Компанията Murata Manufacturing спря работата на своята най-голяма японска фабрика за производство на керамични кондензатори до 31 август включително.

Проблемът е, че в големия завод на Murata Manufacturing бяха регистрирани 98 случая на заразяване от новия щам на SARS-CoV-2. Персоналът на това предприятие възлиза на около 7000 души и сега те всичките задължително трябва да преминат PCR тестове, като работата на тази фабрика ще може да продължи чак в началото на месец септември тази година. Едновременно с това започва масова ваксинация на личния състав.

Досега разпространяването на коронавирусната инфекция в селските региони на Япония, където плътността на населението не е голяма, и където се намират различните фабрики и заводи, бе ниска. Но сега нещата очевидно се променят към по-лошо.

Да напомним, че Murata владее около 40% от световния пазар за керамични кондензатори, които се използват при производството на почти всякакви електронни устройства, включително смартфони, таблети, лаптопи и т.н. Очевидно е, че след дефицита на полупроводникови компоненти, ще последва и недостиг на кондензатори.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !