Китайската Great Wall Motors представи в Тайван електромобил с пробег 400 километра и цена под 30 хиляди американски долара

Offnews Последна промяна на 02 ноември 2021 в 17:11 566 0

Great Wall

Младата китайска компания Great Wall се опитва да завземе част от пазара на електромобили и започна експанзия извън пределите на на Китай. Тя представи в Тайван електрическия автомобил Ora Good Cat с цена под 30 хиляди щ. долара, който е по-евтин с цели 30% от популярния електромобил Nissan Leaf.

Интернет изданието Nikkei Asian Review съобщи, че новият електромобил на Great Wall на тайванския пазар е от една и съща ценова категория с предложението на бранда MG Motor, принадлежащ на шанхайската SAIC Motor. И двата електромобила са най-евтините транспортни средства с електрическо задвижване, само че предлаганият в Тайван Nissan Leaf е с около 30% по-скъп.

Електромобилът Ora Good Cat е със сравнително компактни размери и осигурява пробег от 400 км с едно зареждане на акумулаторния блок, като при използването на бърза зарядна станция зареждането от 0 до 80% става за 46 минути.

Засега тези електромобили ще се доставят в Тайван от Китай, но през 2023 година производството на компанията Great Wall Motors ще бъде локализирано. За тази цел ще се използва закупеното наскоро предприятия на GM в Тайван. След като серийното производство на електромобили в Тайван стартира, китайската компания Great Wall възнамерява да експортира своите продукция в близките страни на Югоизточна Азия.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !