Китайската гигафабрика на Tesla спира работа за 2 дни заради COVID-19

Offnews Последна промяна на 16 март 2022 в 17:34 616 0

tesla-1_9-1200x450

Tesla изпрати уведомления до доставчиците на резервни части и компоненти, до работниците и служителите на шанхайската гигафабрика, както и за другите свои контрагенти, че временно спира работата на това предприятие. Съобщава се, че китайската гигантска фабрика на автомобилната компания на Илън Мъск няма да работи на 16 и 17 март тази година. Тази гигафабрика обикновено работи денонощно и произвежда електромобилите Model 3 и Model Y.

В тези уведомление не се съобщава конкретно какви са причините за спиране работата на Gigafactory 3. Но агенция Reuters съобщи, че причината за спирането на гигантската фабрика близо до Шанхай се дължи на ограниченията въведени в Китай заради започналото отново бързо разпространяване на COVID-19.

Гигантската фабрика в Шанхай произвежда електромобили за пазарите в Китай, Германия и Япония. Според публикуваната наскоро информация от китайската асоциация за леките автомобили, през месец февруари китайската гигафабрика на Tesla е произвела 56 515 електромобила, като 33 315 от тях са предназначени за износ.

Да напомним, че в шанхайската гигафабрика Tesla сглобява един електромобил само за около 38 секунди. Очакванията са китайската гигафабрика на Tesla до края на тази година да започне да произвежда над един милион електромобила годишно.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !