Johnson Controls ще използва графовата база данни GraphDB на българската компания Ontotext

Offnews Последна промяна на 19 ноември 2020 в 14:21 4329 0

write-593333_640 (1)

Българската софтуерна компания Sirma AI, която осъществява дейност като Ontotext, съобщи, че Johnson Controls ще използва нейната графова база GraphDB за семантичните данни в своята интегрирана система за управление на сгради Metasys. Ontotext е сред водещите доставчици на семантични технологии в света, а негови клиенти са знакови организации като Британският парламент, The British Museum, Europeana, BBC, Press Association, медицински компании, производствени предприятия и много други.

 

Подразделението Johnson Controls Building Technologies & Solutions предлага решения, интегриращи всеки аспект от съществуването и управлението на сградите. Това включва системите за сигурност, енергийната мрежа, пожароизвестяването и много други сфери. Звеното оперира в над 150 страни по света и работи с всички видове собственици на сгради, включително домакинства, бизнес организации, училища, институции и др., обхващайки целия цикъл на живот на една сграда.

 

Най-новото издание на системата Metasys подобрява продуктивността на екипите, поддържащи сградите, намалява рисковете в тяхната работа и не на последно място повишава ефективността при използване на ресурсите. Използвайки решението GraphDB на Ontotext, Metasys 11 добавя нови възможности за семантично управление на данни. Това е един сегмент, който през последните години се развива много динамично в области като производството и индустрията, улеснявайки работата с големи обеми от критична за бизнеса информация.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !