Intel инвестира 20 милиарда долара във фабрика за чипове в Охайо

Offnews Последна промяна на 21 януари 2022 в 15:42 702 0

Intel to Expand in France, Germany and Italy in Comeback

Intel разкри плановете си да изгради огромно съоръжение за производство на полупроводникови продукти в Охайо. Главният изпълнителен директор на компанията, Пат Гелсингър, очаква фабриката да е най-голямата производствена локация на планетата.

За целта са заделени 20 милиарда долара за площ от 1000 акра в Ню Албъни в покрайнините на Кълъмбъс, Охайо. Първоначалните планове на компанията са за изграждане на две фабрики за полупроводникови продукти с 3000 служители.

Строежът започва още тази година, а съоръжението ще е изцяло функционално до 2025 г. Данни на Bloomberg от края на миналата година сочеха, че от Белия дом силно са обезкуражили Intel за увеличаване на продукцията в Китай.

Администрацията притиска компаниите да произвеждат чипове в САЩ, за да се преодолее настоящия недостиг. От своя страна производителите лобират за финансиране на развойна и производствена дейност.

Разбира се, сега стартиращите проекти няма да помогнат в настоящата ситуация. От Intel споделят, че са проучили 38 възможни локации в САЩ за новото си съоръжение. В него компанията ще произвежда собствени чипове и по поръчка.

През март миналата година Intel обяви, че ще изгради и две фабрики в Аризона на стойност 20 милиарда долара. Цялостният проект на компанията в Охайо може да достигне до 100 милиарда долара през следващото десетилетие.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !