Intel инвестира 20 милиарда долара в нови фабрики за чипове

Offnews Последна промяна на 24 март 2021 в 10:02 7711 0

Intel CPU

Новият Главен изпълнителен директор на Intel, Пат Гелсингер не губи време за развитието на компанията. По време на събитието Engineering the Future той обяви, че се планира изнасянето на по-голяма част от производството на чипове към подизпълнители.

Освен това обаче ще бъдат инвестирани 20 млрд. щ. долара в две собствени съоръжения за производство на чипове. Те ще бъдат в изградени в Аризона.

Това е стъпка от стратегията IDM 2.0 на Intel за дизайн и производство, която се състои от до три части. На първо място е собственото производство, което ще е от ключова роля за реализирането на нови продукти.

След това идва разширеното използване на подизпълнители, включително TSMC, Samsung и GlobalFoundries. Тук са включени продукти в основата на изчислителните предложения на компанията както за потребителски, така и за корпоративни приложения.

На трето място е Intel Foundry Services, която ще произвежда чипове за други компании. Това включва решения с ядра x86, Arm и RISC-V. Съоръженията на компанията ще са в САЩ и Европа, което е ключово преимущество пред конкурентите.

Инвестицията в ново производство идва в момент на недостиг на чипове в световен мащаб. Междувременно Intel заяви и намерението си да създаде наследник на конференцията Intel Developer Forum, със серия събития Intel On. Първото от тях, Intel Innovation, е планирано за октомври.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !