Intel и AMD спряха доставките на своята продукция за Русия

Offnews Последна промяна на 27 февруари 2022 в 11:58 724 0

AMD_Intel_Steam_processor_usage_drdNBC_0_large

Процесорните гиганти Intel и AMD спряха доставките на своята продукция за Русия. Информацията бе съобщена от уеб портала Tom'sHardware и по-късно бе потвърдена от РБК. Това със сигурност ще доведе до страхотен дефицит за компютри, сървъри и друга компютърна продукция. Едновременно с това рязко ще нараснат цените на тази техника.

И двете компании официално са предупредили Руската Федерация и по-големите руски производители, че прекратяват доставките. Китайският офис на Intel също е предупредил своите руски партньори, че въвежда същата забрана. Ембаргото върху доставките на чипове на AMD и Intel бе потвърдено от RBC и от представител на Асоциацията на руските разработчици и производители на електроника (ARPE).

Досега информацията бе, че новите санкции на САЩ ще засегнат само военната електроника и техниката за някои промишлени сектори. В сега публикувания документ се казва, че няма да бъде забранен износът на потребителска електроника и битова техника за Русия. Това означава, че на територията на Руската Федерация ще внасят смартфони, маломощни компютри, модеми и цифрови камери. Не се споменават компоненти за компютрите - процесори, памет, дискове и т.н. -  явно техният внос за Русия вече е забранен.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !