Илон Мъск: Twitter е с рекорден брой нови регистрации

Юлиян Арнаудов Последна промяна на 29 ноември 2022 в 08:56 1020 0

Twitter presentation

Снимка Elon Musk/Twitter

Twitter е с рекорден брой нови регистрации, твъри Илон Мъск

Новите регистрации в Twitter са достигнали „рекордни стойности“, обяви собственикът и главен изпълнителен директор на социалната мрежа Илон Мъск. В същия момент, компанията е изправена пред големи предизвикателства – отлив на рекламодатели, огромни съкращения и въпроси относно възможността ѝ да поддържа платформата.

Мъск обяви, че въпреки тази ситуация, новите регистрации са средно по 2 млн. на ден в седмицата към 15 ноември. Данните сочат за ръст от 66% на годишна база при сравняване на двата периода. Милиардерът допълни, че активността на потребителите също е рекордна, като отново в същата седмица са отчетени по 8 млрд. минути дейност в Twitter. Това е ръст от 30% на годишна база. Постовете свързани с езика на омразата също са намалели, по думите на Мъск. Проблемът, за който признава милиардера е, че има рязък скок на „самозванците“ в социалната мрежа.Той се забелязва около пускането на обновения метод за автентикация на профилите.

Мъск разкри частично визията си за бъдещето на Twitter. Според него, социалната мрежа трябва да надмине един милиард потребители в рамките на година, година и половина. Както и да се създаде „супер приложение“, в което да има различни възможности, сред които дълги постове, разплащателна система и интегрирана система за директни и криптирани съобщения.

Технологичният милиардер изпитва редица проблеми да убеди рекламодатели, политици и активисти, че придобиването му на Twitter е за добро. Големи компании като General Motors, Mondelez, Volkswagen и др. спряха да използват платформата за реклама за момента. Засега, те искат да видят в посоката на развитие на социалната мрежа, преди да я възобновят.

Мъск потвърди, че компанията изпитва „масивен спад на приходите“ от реклама и обвини за това различни активисти, които са натиснали големите компании да направят това. Ябълката на раздора между тях и милиардера е модерацията на социалната мрежа. Мъск вдигна забраната да постват различни личности свързани с републиканската партия в САЩ, сред които и бившия президент Доналд Тръмп. Освен това, екипът за модерация беше почти елиминиран при масовите чистки, които милиардерът предприе, след като пое компанията.

Редица други служители напуснаха, след като решиха да не се съгласят с ултиматума на Мъск за изключително интензивна работа. Персоналът на Twitter се смали от 7500 до около 2000 души в рамките на месец. Мащабът на съкращенията е толкова голям, че в момента се поставя под въпрос, дали социалната мрежа ще може да функционира нормално.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !