Илон Мъск към рекламодателите: "Не рекламирайте в X"

Стоян Ненов Последна промяна на 30 ноември 2023 в 13:55 1077 0

Musk

Снимка 2023 DealBook Summit

Мъск нападна с остри обиди рекламодателите отеглили се от X

Илон Мъск отново предизвика огромни спорове, след като по време на конференция отправи остри обиди срещу рекламодателите в социалната мрежа Х, които оттеглят рекламите си. Това стана по време на 2023 DealBook Summit в Ню Йорк, съобщава CNBC.

Мъск взе участие с интервю на сцената, в което направи множество остри изказвания в своя типичен стил. Едно от тях обаче предизвика по-голямо внимание. То беше по повод обвиненията срещу него в антисемитизъм заради негови коментари в Х, заради които някои големи рекламодатели спряха рекламите си за платформата.

„Някои искат да се опитват да ме изнудват с реклами? Да ме изнудват с пари? Вървете и си го ******. Вървете. И. Си. Го. *******. Ясен ли съм“, заяви Мъск, без да цензурира изказа си. След това той казва и: „Здравей, Боб!“ По това време в публиката е и изпълнителният директор на Disney Боб Айгър, като медийният гигант също е сред спрелите рекламите си.

„Целият свят ще знае, че тези рекламодатели убиха компанията и ние ще го документираме с много подробности… Нямам проблем да ме мразят. Мразете ме“, допълва Мъск.

Всичко започна след като в началото на месеца той направи няколко коментара в Х. След това той беше обвинен в антисемитизъм и подкрепа на това поведение, като не прави нищо за ограничаването му в платформата. Мъск оспорва тези твърдения и казва, че е допуснал и грешки.

„Тези публикации бяха едни от най-глупавите, ако не и най-глупавите неща, които съм правил в платформата. Съжалявам за този туит или пост“, казва още Мъск. Той твърди, че медиите не са обърнали внимание на уточненията, които е направил. Също така подчерта, че в Х има ясни правила и призивите за насилие са забранени. Мъск отрича и критиките, че е отишъл в Израел преди дни като опит да се извини. Той казва, че пътуването е било планирано преди проблемните публикации.

В интервюто си Мъск засяга и други болезени теми. Например профсъюзите и призивите да има такъв и в Tesla. Според него тези съюзи създават атмосфера на „лордове и простолюдие“ и след това „до естествени опити да създават негативизъм“ като водят до противоборство между ръководството и служителите.

„Много хора в Tesla да се издигнали от работа на поточната линия до старши ръководители и нямаме лордове и простолюдие. Всички ядат на една и съща маса… Ако в Tesla има профсъюзи, това ще е защото го заслужаваме и сме се провалили в нещо“, коментира Мъск.

Той казва, че за него единственият, който може да му каже какво да прави, са клиентите. „Ако правим лоши продукти, които хората не искат да използват, те ще ни го покажат, като използват ресурсите си за нещо друго. Освен това SpaceX, Starlink, Tesla са наблюдавани от … няколко стотин регулатори, защото сме в 55 държави“, казва Мъск.

Милиардерът не пропуска и темата за изкуствения интелект и драмите в OpenAI. Мъск е сред съоснователите на OpenAI, но напусна компанията през 2018 г. заради спорове как тя се развива. Той споделя, че има „смесени чувства“ за настоящия ѝ ръководител Сам Алтман, като смята, че има твърде много власт и тя може да е вредна. Мъск все още е и скептик за изкуствения интелект, като казва, че му е „трудно да спи нощем“, заради притесненията как AI може да навреди на хората.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !