Илон Мъск иска да се оттегли от Twitter, Снууп Дог се гласи да го замести

Юлиян Арнаудов Последна промяна на 19 декември 2022 в 16:07 1660 0

Musk, Snoop Dog, Twitter

Снимка Twitter

Илон Мъск иска да излезе от Twitter, Снууп Дог се гласи да го замести

След два турбулентни и изключително противоречиви месеца, Илон Мъск планира да се оттегли като главен изпълнителен директор на социалната мрежа. Той пусна в късните часове на 19 декември анкета с въпрос дали да продължи да е начело на компанията. За 14 часа, 57.5% от общо 17.5 млн. души отговориха положително.

В същия момент, друга известна личност – рапърът Снууп Дог направи сходна анкета, в която той пита дали да поеме ръководството на Twitter. При него резултатите са по-категорични – 81.3% са гласували с „Да“. Но за сметка на това по-малко души са отговорили – само 1.45 млн.

Илон Мъск обича да прави подобни анкети, след които да изпълнява до голяма степен предпочитанията на мнозинството от потребители. По същия начин, след няколко допитвания, той придоби Twitter и започна промените в социалната мрежа след приключването на сделката през октомври. Сега, той се опитва да направи същото, като „оправдае“ напускането на поста главен изпълнителен директор в компанията.

Това не означава, че Мъск ще препродава Twitter. Самият милиардер беше обявил, че планира да бъде няколко месеца начело на компанията. След като зададе трансформиращите процеси, технологичният предприемач може спокойно да я прехвърли на доверен човек, който само да продължи по зададения вече път на развитие. В същия момент, Мъск ще се отдаде на двете си по-големи и амбициозни бизнеса – SpaceX и Tesla.

Мъск разбуни духовете, като буквално „изтърбуши“ Twitter. Първо, той уволни повече от половината служители, след неуспешния опит да преобрази абонаментната услуга Twitter Blue. Последва и втора вълна на съкращения – този път след заплаха за много извънредна работа. В момента в компанията работят около 2000 души при 7500 преди придобиването. Милиардерът също така се сблъска с непрекъснатият натиск на рекламодатели и потенциално в бъдеще – на регулатори, относно модерацията на социалната мрежа. Мъск придоби компанията именно с идеята да развива „свободата на словото“.

Анкетата на Снууп Дог също може да мине в категорията на хумора по-скоро. Както и в много добър избор за привличане на вниманието към себе си. Все пак е възможно, предвид ексцентричния характер на Мъск, изпълнителят да получи някаква символична роля в социалната мрежа. Резултатите в анкетата на Мъск най-вероятно предвестяват назначаването на нов изпълнителен директор на Twitter, който вече по-концентрирано да довърши трансформацията на компанията и платформата.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !