Илън Мъск за пореден път посети Германия, за да инспектира строежа на берлинската гигафабрика

Offnews Последна промяна на 12 август 2021 в 17:23 256 0

Elon Musk visits Germany, meets with state leaders over 'gigafactory'

Първоначалните планове на генералния директор на Tesla бяха гигафабриката в околностите на Берлин да започне производството на електромобили още това лято. Но поради най-различни причини това бе отложено за края на годината. В този гигантски завод ще се произвеждат акумулаторните батерии тип 4680 и електрическия кросоувър Model Y, който има малко по-различна конструкция в сравнение с китайската и американската версии. В началото на седмицата Илън Мъск за пореден път посети строежа.

Това стана известно не само по данните за полетите на личния самолет на генералния директор на Tesla, но и от коментарите на участниците в състоялата се в Берлин среща. На тази среща присъстваха министърът на икономиката на Бранденбург Йорг Щайнбах (Joerg Steinbach), който изрази удовлетворение от ускорението на работата след визитите на Илън Мъск и заяви, че по този начин е създадена атмосфера на взаимно доверие, която е дала възможност двете страни спокойно да обсъдят останалите фази по реализацията на този проект. Участие взе и премиерът на Бранденбург Дитмар Войдке (Dietmar Woidke).

Последно време Илън Мъск е недоволен от изоставането от първоначалния график. Изграждането на европейската гигафабрика на Tesla в областите на Берлин се спъва от най-различни бюрократични пречки и от действията на конкурентните автомобилни концерни.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !