Илън Мъск получи предложение да купи държавния дълг на Шри Ланка вместо Twitter

Offnews Последна промяна на 16 април 2022 в 17:15 420 0

twitter-musk

Преди няколко дни Илън Мъск изрази желанието си да купи социалната мрежа Twitter при цена 54,2 щ. долара за акция, като по този начин общата сума възлиза на около 43 милиарда щ. долара. Докато бордът на директорите на Twitter обмисля това предложение, генералният директор на голямата индийска компания Snapdeal предложи на Илън Мъск да вложи същата сума пари за друго. Кунал Бахл посъветва генералния директор на SpaceX и Tesla да купи външния дълг на Шри Ланка.

"Илън Мъск възнамерява да даде 43 милиарда щ. долара за закупуването на социалната мрежа Twitter.  Външният дълг на Шри Ланка е 45 милиарда щ. долара. Той може да закупи този дълг, след което може да се нарича Цейлон Мъск"

По този начин Мъск може да спаси тази страна от дефолт, а може би след това и от фалит, а нейните жители със сигурност биха въздъхнали с облекчение, понеже към днешен ден Шри Ланка преживява най-лошата икономическа криза от датата на придобиване на независимостта си през 1948 година. Причината за икономическия срив е силно намаленият чуждестранен туризъм заради пандемията от COVID-19, което доведе до тотален недостиг на чуждестранна валута. В тези условия властите на Шри Ланка бяха принудени да намалят вноса и да въведат строга икономия на наличните ресурси.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !