Илън Мъск отново е най-богатият човек на планетата с капитал от 200 милиарда щатски долара

Offnews Последна промяна на 28 септември 2021 в 16:40 253 0

AP18124543382103-1019x573

Генералният директор на компаниите Tesla и SpaceX Илън Мъск днес зае първото място в рейтинга на най-богатите хора на планетата Forbes Real Time Billionaires, който се обновява в реално време.

Илън Мъск притежава около една пета част от всички акции на Tesla и именно те формират основната част на неговия капитал. Благодарение на поредния скок в курса на акциите на неговата автомобилна компания финансовото състояние на генералния директор на Tesla на 27 септември се увеличи с 3,8 милиарда щ. долара и достигна 203,3 милиарда щ. долара.

На второ място в тази престижна класация е вечният съперник на Илън Мъск, основателят на Amazon Джеф Безос. След приключването на търговете на 28 септември капиталът на Джеф Безос намаля с един милиард щ. долара и по този начин неговото финансово състояние възлиза на 197,7 милиарда щ. долара. На трето място в рейтинга за най-богатите хора на Земята е притежателят на Louis Vitton Бернар Арно с капитал от 175,2 милиарда щ. долара.

Това не е първия път когато Илън Мъск оглавява този рейтинг. От началото на годината Мъск, Безос и Арно на няколко пъти си смениха местата в топ-3 на класациите Forbes Real Time Billionaires и Bloomberg Billionaires Index. В същото време генералният директор на Tesla е третият човек в света, финансовото състояние на който е превишило 200 милиарда щ. долара.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !