Илън Мъск обвини медиите в прекомерен негативизъм

Offnews Последна промяна на 09 февруари 2022 в 17:49 446 0

MrBeast-sides-with-Elon-Musk-over-negativity-from-mainstream-media

В своя Twitter акаунт Илън Мъск асегна важна тема, която засяга повечето съвременни средства за масова информация.

Според думите на генералния директор на Tesla и SpaceX, съвременните новини внасят изключително негативна информация сред хората. "Нашата планета е огромна. Разбира се някъде винаги се случва нещо лошо, но постоянното внимание към него не ни дава реалната представа за случващото се". Илън Мъск добави, че изобилието от подобна информация е твърде депресиращо и натъжава хората.

В разговор със своите последователи милиардерът предположи, че този подход на медиите не е само комерсиален ход, понеже лошите новини се продават по-добре, но и наложилата се през годините традиция и навици, от които средствата за масова информация трудно ще се избавят. Като положителен пример Мъск посочи подкастите на Джо Роган и научнопопулярния канал TED, които са популярни в целия свят и едновременно с това са интересни и приятни за гледане и слушане.

Тези изказвания се появиха след поредица от туитове, които напомниха на Илън Мъск за информационната война срещу Tesla за периода от 2017 до 2019 година. Според неговите думи това е било ужасно време, понеже медиите толкова усърдно са се опитвали да накарат хората да се отдръпна от неговата автомобилна компания, че дори и до днес в интернет могат да бъдат намерени постове с хейт и ненавист към Tesla.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !