Илън Мъск е най-богатият човек на планетата и според рейтинга на Bloomberg

Offnews Последна промяна на 19 октомври 2021 в 16:23 242 0

Elon Musk Bloomberg

Генералният директор на компаниите Tesla и SpaceX вече е най-богатият човек на планетата според рейтинга Billionaires Index на изданието Bloomberg. Неговото финансово състояние значително нарасна благодарение на скока нагоре в курса на акциите на неговата автомобилна компания. Да отбележим, че миналият месец Мъск бе признат за най-богатия човек на света и от Forbes.

След приключването на борсовите търгове в края на миналата седмица цената на една акция на Tesla достигна 843,03, което в рамките на само един ден е ръст от 3%. Пазарната капитализация на автомобилната компания на Илън Мъск от началото на годината до днес нарасна с малко над 20%. По този начин неговото финансово състояние се увеличи до 236 милиарда щ. долара, което вече е повече от капитала на основателя на Amazon Джеф Безос, притежаващ 196 милиарда щ. долара.

След като Bloomberg публикува своята класация, Мъск леко тролна Безос като отговори на неговият туит относно успехите на Amazon с изображението на сребърен медал. Малко по-късно Мъск заяви, че ще изпрати истински медал на генералния директор на Amazon заедно с огромна статуя във вид на двойка.

Третото и четвъртото място в рейтинга на милиардерите на Bloomberg заемът ръководителят на LVMH Бернар Арно и един от основателите на Microsoft Бил Гейтс, които притежават съответно 164 милиарда щ. долара и 130 милиарда щ. долара.

Утре се очаква Tesla да обяви своя официален тримесечен финансов отчет. Уолстрийт с нетърпение очаква неговото излизане, като прогнозите са за печалба в размер 1,54 щ. долара от една TSLA акция.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !