Илън Мъск бе обявен за "стратегическото оръжие на съвременната война"

Offnews Последна промяна на 27 март 2022 в 09:52 419 0

opengraph_large

Илън Мъск даде голямо интервю за изданието Business Insider, което направи едно твърде бомбастично изявление.

Германският бизнесмен и журналист на Business Insider Матиас Дьопфнер заяви:

"Благодарение на знанията, продуктите и услугите, Илън Мъск е на практика едно почти стратегическо оръжие в съвременната война. Как виждате своята роля в този контекст?".

 

"Мисля, че мога да бъда полезен в конфликтите. Опитвам се да предприема редица действия, които с най-голяма вероятност ще доведат до едно по-добро бъдеще. Очевидно е, че понякога греша в това отношение. Но се опитвам да правя всичко, което според мен е най-вероятно да осигури на едно по-добро бъдеще за човечеството. Именно с това се занимавам и искам да се занимавам".

В същото интервю Илън Мъск каза, че счита за пълно безумие затварянето на германските атомни електроцентрали. Според генералния директор на SpaceX и Tesla, изключително глупаво е да бъдат затворени атомните електроцентрали в места, където няма стихийни бедствия. Ако се намирате там, където често има силни земетресения или цунами, то тогава риск наистина има. Но ако няма никаква опасност относно възникването на стихийни бедствия, каквито в Германия няма и не е имало, то тогава атомните електроцентрали са напълно безопасни за хората.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !