Илън Мъск: "Ако работим добре, пазарната капитализация на Tesla ще достигне три трилиона щатски долара"

Offnews Последна промяна на 08 септември 2021 в 16:53 4086 0

Elon Musk says Tesla (TSLA) is worth $3,000 a share ‘if they execute really well’

Генералният директор на Tesla се съгласи с анализа на компанията Ark Invest, че цената на една акция TSLA към 2025 година може да достигне 3000 щ. долара, но само ако компанията работи много добре. Илън Мъск съобщи това на своите служители чрез имейл до целия персонал на своята автомобилна компания, който бе публикуван от интернет изданието Electrek.

Редица пазарни анализатори от Уолстрийт са на мнение, че Tesla е една надценена компания, като в същото време има и други, които считат, че автомобилната компания на Илън Мъск е недооценена. Сред последните е и Ark Invest, която прогнозира, че към 2025 година цената на една акция на Tesla ще достигне 3000 щ. долара. В своите компютърни модели Ark Invest посочва, че дотогава Tesla ще успее да продаде от 5 до 10 милиона електромобила. В своята прогноза аналитиците на Ark Invest отдават голямо значение на новата услуга за предлагане на роботизирани таксита Tesla Network, която се очаква да започне да работи през 2024 или 2025 година.

Коментирайки анализа на Ark Invest, генералният директор на Tesla Илън Мъск обяви, че той е напълно реалистичен, но само ако всички работят много добре.

Ако цената на една акция на Tesla към 2025-та година наистина достигне 3000 щ. долара, то пазарната капитализация на автомобилната компания на Илън Мъск ще прехвърли 3 трилиона щ. долара.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !