Google спря онлайн рекламите в Русия

Offnews Последна промяна на 04 март 2022 в 10:46 660 0

clickdimensions

Технологичният гигант Google спря напълно продажбите на онлайн реклами в Русия. Решението се отнася и за стрийминг платформата YouTube.

"В светлината на извънредните обстоятелства, ние поставяме на пауза рекламите на Google в Русия“ - гласи изявление на технологичната компания. Тя блокира също RT и други руски канали да генерират приходи от реклами в YouTube, както и забрани на руските държавни медии да осигуряват приходи от съдържанието си в своите платформи. Забранени са като цяло всички видове реклами, които се стремят да се възползват от ситуацията в Украйна, освен ако не са антивоенни реклами.

Google не е единствената IT компания, въвела забрани на рекламите в региона. Twitter също постави на пауза рекламите си в Русия и Украйна, след като инвазията започна, „за да гарантира, че критичната информация за обществената безопасност е повишена и рекламите не я отклоняват“.

Facebook блокира руските държавни медии да пускат реклами в платформата си, след като властите на страната частично ограничиха достъпа до социалната мрежа. Съвсем наскоро най-голямата социална мрежа блокира достъпа до RT и Sputnik в рамките на ЕС и Украйна.

Microsoft също забрани RT и Sputnik в своята рекламна платформа и изтегли техните новинарски приложения от магазина си.

 

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !