Google придобива компанията за киберсигурност Mandiant

Offnews Последна промяна на 08 март 2022 в 17:34 525 0

social-logos-over-white-v3

Google потвърди плановете си за придобиването на компанията за киберсигурност Mandiant. Сделката е на стойност 5.4 милиарда долара, а слухове за финализиране на предстоящата сделка се появиха още вчера.

Ходът идва месец след като се появиха първите индикации за това, че Microsoft е в ранен етап на преговори за закупуването на Mandiant. Това означава, че Google са спечелили тази битка с конкурента си.

Mandiant работи с клиенти като InfoSys, OlyFed и Банката на Тайланд, като предоставя консултантски и аналитични услуги, както и автоматични инструменти за разследване. Mandiant изглежда е позната най-добре с бившето си име FireEye.

Тя постигна успех със засичането на значителни кибератаки през годините. FireEye придоби Mandiant за 1 милиард долара през 2013 г., но разкри плановете си да продаде бранда и продуктовия бизнес.

Като част от прехода, FireEye промени корпоративното си име на Mandiant. От гледна точка на Google, покупката на Mandiant има голям смисъл, като ще подсили облачните ѝ предложения.

Mandiant ще стане част от Google Cloud като ще предлага съветнически услуги в помощ за намаляване на риска преди, по време и след инциденти. Очаква се сделката да бъде финализирана по-късно през годината след одобрение от регулаторните органи и акционерите.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !