Google отваря нов футуристичен кампус

Offnews Последна промяна на 18 май 2022 в 09:59 766 0

google

Почти десет години след като разкри първоначалните си планове за своя кампус Bay View, технологичният гигант Google най-накрая ги осъществи. Вече отвори врати първият кампус, който компанията разработи сама, и определено той не изглежда като традиционните офиси.

Едно от първите неща, които се забелязват при Bay View, е футуристичният му външен вид. Неговият покрив, погледнат отдалеч, изглежда като покрит с драконови люспи.

Този дизайн тип "драконова кожа" всъщност се състои от 90 000 сребърни слънчеви панела, способни да генерират почти седем мегавата енергия или до 40% от енергийните нужди на новите офиси. Освен това кампусът разполага с автоматизирани сенници за прозорци, които позволяват много естествено осветление през деня и вентилационна система, която използва 100% външен въздух.

В новия кампус се помещава и най-голямата геотермална инсталация в Северна Америка, която ще помогне за отоплението и охлаждането му без използване на изкопаеми горива. Освен това тя намалява количеството вода, използвана за охлаждане, с 90 процента.

Google едва наскоро започна да прехвърля работната си към хибриден работен график, който ще изисква служителите да работят в офисите му няколко пъти седмично. Естественото осветление, зеленината и широките открити пространства на новия кампус биха могли да помогнат за улесняване на прехода за хората, които са работили от вкъщи през последните две години.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !