Големите мобилни оператори от целия свят направиха безплатни комуникациите с Украйна

Offnews Последна промяна на 26 февруари 2022 в 10:16 499 0

Worried-about-family-and-friends-in-Ukraine-Some-U.S.-carriers-are-offering-free-calls-and-texts

Компаниите Verizon, T-Mobile и AT&T официално съобщиха, че всички потребители могат да се свързват и да разговарят със своите близки и роднини в Украйна напълно безплатно. Verizon добави, че до 10-ти март тази година няма да взема пари за международните телефонни разговори и текстовите съобщения към и от Украйна.

За клиентите на Verizon в Украйна са отменени всичките разходи за роуминг, които досега се вземаха при провеждане на телефонни разговори и за изпращане на SMS-и. При наличието на тарифен план към Verizon за международни разговори, то позвъняванията и разговорите с Украйна не се приспадат от минутите, които се полагат на един месец. Манон Бруъйт, изпълнителен вицепрезидент и генерален директор на Verizon Consumer Group заяви, че в тези трудни времена клиентите трябва да могат да се свързват със своите близки.

T-Mobile спря да взема пари за междуградски и международен роуминг, за телефонни разговори и за SMS съобщения, които са изпратени или получени от Украйна.

AT&T също започна да предлага на своите клиенти безплатни и неограничени по време телефонни разговори и SMS съобщения към и от Украйна, като тази опция е валидна от 26 февруари до 7 март.

Няколко часа по-късно мобилните оператори от Канада, Австрия, Германия, Швейцария, Финландия, Словакия, Северна Македония, Швеция, Литва, Латвия, Чехия, Полша, Хърватия, Сърбия, Босна и Херцеговина също премахнаха всички такси за телефонните разговори с Украйна. Българският мобилен оператор А1 също осигури безплатен роуминг и безплатни телефонни разговори на своите абонати с Украйна.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !