GM създаде литий-метална батерия с двойно по-голям капацитет

Offnews Последна промяна на 15 март 2021 в 11:49 5910 0

With GM’s next-generation lithium metal batteries, the expecte

General Motors представи своя план за производството на мощни акумулаторни блокове за своите електромобили, от които до 2025 година трябва да излязат 30 нови модела. Финансираният от GM стартъп SolidEnergy Systems (SES), съобщи, че е постигнал значителни успехи в разработването на нов тип захранващи елементи и се подготвя за тяхното серийно производство. За тази цел General Motors създаде съвместно предприятие, поточните линии на което трябва да започнат да работят през 2023 година. Новата фабрика ще произвежда литий-метални акумулаторни батерии с двойно по-висок капацитет от използваните към днешен ден литий-йонни батерии.

"Литий-металните акумулаторни батерии на GM със защитен анод съчетават достъпност, голям капацитет и висока плътност на енергията. Първите прототипи вече изминаха 150 хиляди мили и реално демонстрираха много висок потенциал" - се казва в съобщението на General Motors за медиите.

Новите батерии на GM предлагат не само значително по-висок капацитет, но и значително по-дълъг технологичен живот в сравнение с традиционните литий-йонни. Специалистите на компанията специално подчертават, че новите батерии осигуряват двойно по-голям пробег на електромобилите, като едновременно с това, тяхното тегло е по-малко.

GM показа прототипите на новите батерии и заяви, че бъдещите електромобили на компанията ще управляват работата на акумулаторните блокове с помощта на алгоритми с елементи на изкуствен интелект. Самите батерии ще се произвеждат под бранда Ultium, който бе представен от GM в края на миналата година.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !