Германските електромобили Tesla Model Y са доста по-различни от китайските

Offnews Последна промяна на 22 януари 2022 в 12:01 542 0

made-in-germany-tesla-model-y-spotted-in-norway-hides-more-than-a-few-surprises_1

Наскоро стана ясно, че първата партида електромобили Tesla Model Y, сглобени в гигафабриката на Tesla близо до Берлин, Германия, е подложена на подробни тестове. Сега се появи информация, че няколко електрически автомобила от тази партида са пристигнали в Норвегия, където ще бъдат тествани при ниски температури.

Публикувана бе и снимка, на която се вижда VIN кодът на Tesla Model Y, който показва, че електромобилът е произведен именно в германската гигафабрика. Друга снимка показва черен електромобил, а информацията към снимката посочва, че това е модел с два електродвигателя и 4х4 задвижване.

Уеб порталът Mydrivers допълва, че германският Tesla Model Y може да носи по-голям полезен товар в сравнение със сглобения в китайската гигафабрика на Tesla. Германската версия може да бъде натоварена с 562 килограма полезен товар, а китайската - с 390 килограма. Немалката разлика от 172 килограма явно показва, че в германската версия на Tesla Model Y са направени значителни подобрения и конструктивни промени.

Към днешен ден в берлинската гигантска фабрика на Tesla са произведени само 100 екземпляра на електромобила Tesla Model Y. Очакванията са продажбите на модела Tesla Model Y Performance германско производство, да стартират през месец март тази година.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !