Forbes също обяви Илън Мъск за най-богатият човек на планетата

Offnews Последна промяна на 06 април 2022 в 15:52 533 0

Forbes

Генералният директор и мажоритарен собственик на компаниите SpaceX и Tesla Илън Мъск за първи път бе класиран на първо място в авторитетния рейтинг на Forbes, в който са включени най-богатите хора в света. През последните четири години тази класация бе оглавявана от основателя на търговски гигант Amazon.com Джеф Безос.

В продължение на четири години Джеф Безос неизменно бе на първо място в рейтинга на Forbes, но сега се появи нов лидер. Това е 50-годишният Илън Мъск, който според изданието е с финансово състояние от 219 милиона щ. долара. По този начин генералният директор на компанията за производство на електромобили Tesla, както и на космическата компания SpaceX, разполага с 48 милиарда щ. долара повече от Джеф Безос, който бе изтикан на второ място.

Да добавим, че дори и след продажбата на акции на Tesla с обща сума над четиринадесет милиарда щ. долара, повечето от които бяха дадени за изплащане на данъците за 2021 година, през първите три месеца на тази година Илън Мъск е забогатял с 68 милиарда щ. долара. Forbes уточнява, че финансовото състояние на милиардера е пресметнато към 11 март 2022 година.

Bloomberg още в края на миналата година обви Мъск за най-богатият човек на света, но рейтингът на Forbes се формира по друга методика.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !