Европа отпуска средства за CRM и BI системи на микро и малки семейни компании

Offnews Последна промяна на 26 юни 2024 в 21:33 468 0

Европа отпуска средства за CRM и BI системи на микро и малки семейни компании

Снимка Unsplash

Европа отпуска средства за CRM и BI системи на микро и малки семейни компании

Микро и малки семейни предприятия, както и фирми от сферата на творческите индустрии и занаятите могат да получат евросредства за внедряване на иновации, включително на системи за управление на бизнеса от клас CRM (Customer Relationship Management) и BI (Business Intelligence).

Финансирането е част от мерките по програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията” 2021-2027 годината. Основната цел на процедурата е да подпомогне цифровата трансформация и оптимизирането на производствените и бизнес процеси в микро и малките семейни компании и компании в сферата на занаятите и творческите индустрии, за да се повиши техният капацитет, да се постигне по-добра конкурентоспособност и активно пазарно присъствие.

"CRM системите са изключително подходящ инструмент за малки фирми, които искат да растат с по-бързи темпове. Те съхраняват и организират информацията за всички клиенти, партньори и контрагенти на компанията, техните запитвания, поръчки, предоставени оферти, реализирани сделки, сключени договори, както и цялата протичаща с тях комуникация от момента на първия контакт. Тази информация дава не само база за анализи, но помага на бизнесите да гарантират високо ниво на персонализирано отношение. В добавка BI решенията могат да подобрят значително процеса на взимане на решения във фирмата. А добрата новина е, че и двата типа софтуер днес са много по-гъвкави, достъпни и могат лесно да бъдат внедрени в малки фирми" - посочва Даниела Димова, Маркетинг мениджър на софтуерната компания Тим ВИЖЪН България. Тя е сред водещите български компании, специализирани във внедряването на цялостни ERP, CRM и BI системи.

В рамките на новата европроцедура ще бъдат разпределени над 117 млн. лв., като за семейни предприятия и предприятия от творческите индустрии се отпускат 111 514 155 лв., а за предприятия, осъществяващи занаятчийски дейности – 6 000 000 лева. От средствата могат да се възползват предприятия от цялата страна, чийто предмет на дейност попада в сферата на творческите индустрии или занаятите, както и бизнеси, отговарящи на изискванията за „семейна компания“.

Срокът за подаване на проектните предложения е до 16 септември, а екипът на Тим ВИЖЪН България е в готовност да съдейства на кандидатстващите компании при избора и последващото внедряване на най-подходящите за тях софтуерни системи за управление.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !