Ericsson съди Apple за нарушени патенти

Offnews Последна промяна на 18 януари 2022 в 17:47 423 0

iphone-12-pro-review-18-1

Ericsson заведе съдебно дело срещу Apple за незаконното използване на патентованите 2G, 3G и 4G технологии в iPhone, iPad и Apple Watch. Ericsson притежава много патенти за различните комуникационни технологии и продава лицензите на различни производители, включително и Apple.

През 2015 година Ericsson и Apple сключиха споразумение, според което Apple може да използва 2G, 3G и 4G в своите устройства, като плаща за авторските права. Ericsson твърди, че договорите са приключили през 2021 година, а Apple не е искала да ги подновява, но е продължила да произвежда и продава устройства с мобилна връзка, тоест сега незаконно извлича доходи от патентованите чужди технологии.

Според адвокатите на Ericsson, основният проблем е в това, че новите споразумения трябваше да включват допълнение, което да позволи на Apple да използва и 5G, но страните не можаха да се споразумеят за условията, които биха ги удовлетворили.

Сега Ericsson по съдебен път търси компенсации от Apple за използването на патентованите технологии. Размерът на това обезщетение ще трябва да бъде определен от съда въз основа на изчисленията, които Ericsson ще предостави и аргументите, които ще предявят адвокатите на Apple. За щастие на Apple, Ericsson не изисква забрана на продажбите на iPhone, iPad и Apple Watch.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !