Einride сключи договор с Maersk за доставката на 300 електрически влекача

Offnews Последна промяна на 28 март 2022 в 16:03 376 0

Einride

Стартиращата компания Einride, разработваща безпилотни електромобили, сключи договор с логистичния гигант Maersk. В рамките на тази партньорска кампания Einride трябва да достави 300 електрически товарни електромобили за американския отдел на Maersk. Според главния изпълнителен директор на Einride Робърт Фълк, към днешен ден това е най-големият контракт в целия свят за подобна техника. Стартъпът ще започне да доставя тези електрически товарни автомобили в началото на следващата година, а целият парк ще бъде готов до 2025 година.

Einride е шведска компания с основна дейност модернизация на транспортния сектор. Тя е основана през 2016 година и оттогава е проектирала редица иновативни електромобили - както изцяло автономни, без кабина за водача, така и електромобили с традиционно управление. В случая с Maersk, компанията ще достави проектираните от нея 300 броя електрически влекачи модел Einride Class 8 (E-trucks), които ще бъдат глобявани от китайския концерн BYD.

Новите 300 товарни автомобила ще бъдат предоставени за периода от 2023 до 2025 година, което означава по около 100 автомобила годишно. Те ще бъдат отправени до складовете, дистрибуторските и транспортните компании на САЩ, които работят съвместно с Performance Team - суббрандът на Maersk за територията на САЩ. В тези електромобили ще се използва операционната система Einride, която е проектирана с оглед частни курсове и обслужване на различните разпределителни центрове.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !