Джеф Безос вече не е най-богатият човек в света

Offnews Последна промяна на 09 август 2021 в 10:52 362 0

jeff bezos

Мултимилиардерът Джеф Безос отстъпи първата позиция по богатство в света. Само за ден нетната стойност на неговото богатство се срина с 13.9 млрд. щ. долара.

Причина за това е сривът на акциите на Amazon от края на миналата седмица. Те са със 7% по-слаби от очаквания финансов резултат на технологичния гигант през второто тримесечие.

Това позволи на френския магнат Бернар Арно да претендира за позицията на най-богат човек на планетата. Арно оглавява конгломерата за луксозни стоки LVMH, чиито дъщерни дружества включват Louis Vuitton, Sephora, Moët & Chandon и Tiffany & Co.

Припомняме, че предишния път, когато Безос за кратко загуби тази титла, беше на 20 юли, когато космическият му кораб Blue Origin с него на борда достигна "ръба на Космоса" по време на близо 11-минутен полет. Веднага след преземяването му, последва възстановяване на първата му позиция в класацията.

Безос влезе в историята през 2020 г. като първият човек, че е спечелил 200 млрд. долара, тъй като по това време неговата компания Amazon се радваше на големи печалби заради наложения Covid локдаун. В света има общо 2755 милиардери, 86% от които са по-богати, отколкото преди година, като общото им богатство се увеличи с 5 трилиона долара.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !