Dropbox съкращава 500 души и се насочва към изкуствения интелект

Стефан Николов Последна промяна на 28 април 2023 в 11:29 591 0

Dropbox AI

Снимка Dropbox

Dropbox съкращава 500 души и се насочва към изкуствения интелект

Dropbox ще съкрати около свои 500 служители, което представлява около 16% от цялата работна сила на компанията. В съобщение до служителите главният изпълнителен директор на Dropbox Дрю Хюстън обяснява съкращенията с нестабилната икономика, но също така казва, че съкращенията ще позволят на компанията да изгради своето подразделение за изкуствен интелект (AI). Той допълни, че промяната е „необходима, за да се гарантира, че компанията ще е в челните редици на ерата на AI".

„В един идеален свят просто бихме прехвърлили служители и специалисти от един екип в друг. Но ние направихме точно това навсякъде, където беше възможно. Следващият етап на растежа ни обаче изисква различна комбинация от умения, особено в областта на изкуствения интелект и разработването на продукти на ранен етап. През последните няколко години привлякохме страхотни таланти в тези области и дори ще са ни необходими още“.

Хюстън допълва, че като част от промяната Dropbox ще консолидира своите основни дейности и дейностите, свързани с обработката на документи, и че също така ще направи промени в екипите си за разработване на нови програмни продукти. Той добавя още, че Dropbox все още е един печеливш бизнес въпреки тежките икономически времена и че съкращенията на работни места са част от естественото съзряване бизнеса на Dropbox.

"Промените, които обявяваме днес, макар и болезнени, са необходими за нашето бъдеще", подчертава Хюстън. "Решен съм да гарантирам, че Dropbox ще бъде в челните редици на ерата на изкуствения интелект, точно както бяхме в челните редици на прехода към мобилни устройства и електронен облак. Машинният интелект ще ни даде инструментите за преосмисляне на съществуващите ни бизнеси и за измисляне на нови“.

В миналото Хюстън е проявявал интерес към проучването на изкуствения интелект, като в писмо от 2018 г. той и съоснователят му Араш Фердоуси заявяват, че "машинният интелект" в крайна сметка ще даде възможност на Dropbox да разбира по-добре и по-добре да обслужва своите клиенти. През годините услугата за хостинг на файлове е въвела някои нови функции, базирани на AI, като например функцията за автоматично разпознаване на текст, която добави през 2018 г. Но така или иначе съкращението на служители, които да бъдат заменени с такива с опит в областта на ИИ е сигнал, че Dropbox има сериозно намерение да направи промяна в тази индустрия.

Потърпевшите служители ще могат да получат минимално 16-седмично възнаграждение, до шест месеца здравни осигуровки и възможност да запазят служебните си устройства за лична употреба. Те ще получат също така кариерно насочване и съдействие за намиране на нова работа.
Едно от големите преимущества на облачните услуги е лесното споделяне на данни между потребителите. В тази сфера услугата Dropbox е много популярна, понеже предлага удобство и лекота на работата.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !