Dolby придоби платформата Millicast за стрийминг с много ниска латентност

Offnews Последна промяна на 04 февруари 2022 в 17:16 393 0

harmonic-the-business-case-for-low_latency-video-streaming

Компанията Dolby Laboratories заяви, че е закупила платформата за разработчици Millicast, която осигурява стриймването на видео със свръхниска латентност. С помощта на Millicast компанията Dolby възнамерява да засили дейността на своя отдел за директни предавания.

Тази платформа дава възможност за създаването на най-различни интерактивни мероприятия - от мащабни конференции до големи концерти с аудитория над 60 хиляди души при латентност под 500 милисекунди. Millicast се присъединява към Dolby заедно с целия екип специалисти, които разработиха стандарта WHIP, осигуряващ съвместимост с WebRTC.

Старшият вицепрезидент на Dolby.io Мари Хю заяви, че към днешен ден има голямо търсене на онлайн мероприятия, които са толкова реалистични и убедителни, като реалните срещи на живо. Според нейните думи съвместната работа с Millicast значително ще опрости работата на разработчиците при осъществяването на стрийминг в реално време и ще даде възможност за създаването на интерактивни мероприятия.

Мениджмънтът на Dolby каза още, че иска клиентите на компанията да започнат да постигат впечатляващи резултати с помощта на своите приложения и онлайн услуги.

Millicast е основана през 2018 година. Тази платформа предоставя онлайн услуги за радио и телевизионните оператори, за организаторите на конференции и музикални предавания, както и на други организации, на които е необходимо стриймване с много високо качество и минимална латентност.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !