Chaos и Enscape се сливат

Offnews Последна промяна на 11 януари 2022 в 12:04 1986 0

Vlado Koylazov_Peter Mitev_Chaos _2021 -2

Инвестиционните компании TA Associates и LEA Partners сключиха споразумение за сливането на технологичния разработчик Enscape и българската ИТ фирма Chaos. Очаква се сделката да създаде нов глобален лидер в сферата на 3D визуализациите и технологиите на работния процес за проектиране.

Основана през 2017 г., Enscape предлага решения, които се свързват директно със софтуера за моделиране за AEC индустрията. С иновативните си решения тя бързо се разраства и утвърждава позициите си на водещ доставчик в областта.

Chaos, основана от българи през 1997 г., е широко известна като световен лидер в областта на визуализацията и компютърната графика. Тя предлага екосистема от 3D изображения, визуализация в реално време и софтуер за симулация.

Водещото ѝ решение за рендиране - V-Ray - е най-добрият инструмент за визуализация в множество индустрии като архитектура, продуктов дизайн, реклама, филми и телевизия. В допълнение към V-Ray, Chaos предоставя широк набор от свързани инструменти, включително Phoenix, Cosmos, Vantage, Scans и Cloud, както и Corona Renderer.

Новосъздадената след сливането компания ще запази името на Chaos. Изпълнителни директори в нея ще бъдат съоснователят на Chaos Петър Митев и главният изпълнителен директор на Enscape Кристиан Ланг. Владимир Койлазов, настоящ ръководител на софтуерните операции, също ще продължи да ръководи R&D и иновациите на лидерска позиция.

С дейността на новата компания ще бъдат ангажирани повече от 500 служителя по целия свят. Седалището ще бъде в Карлсруе, Германия с допълнителни офиси в София (България), Прага (Чехия), Токио (Япония), Сеул (Корея), Лос Анджелис (САЩ) и Ню Йорк (САЩ).

Очаква се сделката, чиито финансови параметри не се съобщават, да бъде завършена през първото тримесечие на 2022 година.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !