CATL представи нова услуга: замяна на акумулаторния блок на електромобилите за по-малко от една минута

Offnews Последна промяна на 19 януари 2022 в 17:50 645 0

catl

Най-големият производител на батерии в Китай Contemporary Amperex Technology Limited (CATL) обяви създаването на нова услуга. С това ще се занимава дъщерно дружество на EVOGO - подбранд, който ще изгради в Китай сервизна мрежа  за бърза смяна на акумулаторните блокове в електрическите превозни средства. С новите станции EVOGO притежателите на електромобили ще могат да сменят батериите на своите EV само за една минута.

Идеята за подобна смяна на акумулаторния блок не е нова - същата концепция използва от китайският стартъп Nio за своите електрически превозни средства на китайския и норвежкия пазар. Компанията дава възможност на собствениците на електрическите автомобили от тази марка да се качват в специализирана станция и бързо да сменят батериите, като по този начин изцяло се избягва чакането за зареждане. CATL планира да предложи подобна услуга, но в много по-големи мащаби.

Докато специализираните станциите на Nio са ограничени до електрическите превозни средства от една марка и компанията има само 700 подобни точки, CATL има капацитета да изведе услугите за смяна на батерии на национално ниво. Тази китайска компания произвежда акумулаторните батерии на почти всички водещи автомобилни производители - CATL батериите се използват от Tesla, Volkswagen, Hyundai, Daimler и много други компании.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !