Bird представи градски електрически велосипед с пробег 80 километра

Offnews Последна промяна на 23 август 2021 в 12:10 214 0

Bird_Bike_1.0

Калифорнийската компания Bird, което досега произвеждаше предимно електрически скутери, реши да пробва силите си в областта на електрическите велосипеди. По всичко личи, че решението е правилно и сега компанията предлага на пазара модела Bird Bike.

Bird Bike е оборудван със задно колело-електромотор с мощност 500 W (за ЕС и Великобритания мощността е 250 W заради местните ограничения), карбонова верига марка Gates и електронна система за помощ при въртене на педалите, която се задейства с помощта на специален бутон под палеца. Цената на електрическия велосипед Bird Bike не е много скромна - 2300 щ. долара.

Наличен е LCD дисплей, който показва скоростта на движение, информация за полаганите физически усилия и други данни. Велосипедът може да се сдвоява чрез Bluetooth връзка с приложението Bird с помощта на което може да се регулира силата на светлината на фаровете и да се проследява движението по зададен маршрут.

Всичко е поставено върху лека алуминиева рама, като на колелата са поставени гумите Kenda, защитени от пробиване и спукване. Използва се акумулаторен блок с напрежение 36 V и капацитет 12,8 Ah, който е достатъчен за 80 км пробег. С помощта на електрическото задвижване и педалите максималната скорост на Bird Bike достига 32 км/ч.

Предлагат се модели с черен и сив цвят на рамата. Тази есен започват продажбите на Bird Bike в Европа и САЩ.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !